top of page
Sök
  • Annika Wålinder

Vi har en mediakris utan dess like

När journalister genast ifrågasatte varför regeringen avsätter 75 miljoner kronor till en informationskampanj om coronaviruset stod det klart att nyhetsmedia just nu är den mest vilsna aktören av alla.


Dagarna innan har minst två ledarskribenter uppmanat till att landet stänger ned (Peter Wolodarski och Alice Teodorescu). Vad som egentligen sägs är att de har noll koll.


Bakom nyhetsrapporteringens skräckpropaganda finns journalister och reportrar som tappat fotfästet. Om satsningen på MSB:s informationskampanj sticker i ögonen så saknas sannolikt kunskaper om vikten av genomarbetad kommunikation vid smittspridning.


Och då har man halkat långt efter i sin journalistiska allmänbildning och därmed mist sin förmåga att granska makthavare.


MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap


Publicerat på LinkedIn kring 20 mars, 156 reaktioner, 9434 visningar, 23 mars, 2020


Länkar till hänvisade artiklar:

Löfvéns besked: stänger inte gränserna, 15 mars, 2020 https://www.svd.se/1640-lofven-om-coronalaget--folj-presstraffen


Stäng ned Sverige för att skydda Sverige, Peter Wolodarski, 13 mars, 2020 https://www.dn.se/ledare/peter-wolodarski-stang-ned-sverige-for-att-skydda-sverige/


Blott Sverige svensk försiktighet har, Alice Teodorescu, 4 mars, 2020 https://www.gp.se/ledare/blott-sverige-svensk-f%C3%B6rsiktighet-har-1.24829068


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page