top of page
Sök
  • Annika Wålinder

BREAKING NEWS: DIREKT FRÅN BARCELONA

Uppdaterat: 4 apr. 2020

Hej Andreas, hur är läget i Barcelona?

Det är ganska instängt här, man kryper på väggarna och nyheterna gör inte saken bättre. Se till att hålla dig hemma, detta virus ser ut att vara aggressivt!

Hur länge har ni suttit i karantän?

14 dagar. Vi är tvingade att vara instängda minst 15 dagar till. Italien har inte fått stopp på epidemin. Tuffa veckor.

Ge oss en lägesrapport:

Av de snart 10 000 dödsfallen så är det få som är yngre än 40. Men viruset är tydligen lurigt. Härnere finns generellt sett för lite information om Covid-19. I Spanien så har små byar också drabbats, till exempel Igualada där 50 personer i ett äldreboende dog på ett dygn. En annan sak är statistiken. Här anses en person vara död av Covid-19 om de testas positiva i testen men patienten kanske dog av andra skäl. Vi springer omkring som höns utan huvud. Inte smart i sådana här lägen.

Hur ser du på Sveriges hantering, i jämförelse med Spanien?

Problemet är nog mindre på glesbygden och Sverige har ett bättre hälsosystem. Dock så var viruset här i Spanien inget problem för tre veckor sedan. Det sprider sig snabbt. Stockholm, Göteborg, Malmö kan slås hårt om två veckor.

Vad är ditt främsta tips för att jobba bra hemifrån?

Jobba hemifrån är inte lätt. Speciellt med tanke på att i mitt fall, så måste jag även underhålla tvillingar på 6 år. Dessutom så har efterfrågan av reklam, branschen där jag jobbar, minskat drastiskt de senaste veckorna. Således så jobbar jag med att förbereda mig för återuppbyggandet, efter allt det här, vilket gör det hela annorlunda och påfrestande.


BAKGRUND: Jag träffade Andreas Åkesson i Uppsala för 25 år sedan, när vi båda var studenter. Idag bor han i Barcelona, Spanien, med sin fru och två barn. Jag tog tillfället i akt och gjorde en intervju. Syftet är inte att sprida panik utan att ge ett EU-perspektiv. Spanien är försatt i karantän och invånarna tillåts bara gå ut om det är helt nödvändigt. Landet har ca 46 miljoner invånare och det rapporteras att sjukhusen är under extrem press.


KÄLLA FÖR SIFFRORNA SOM ANGES:

Barcelona, lördag förmiddag 28 mars, 2020,

"Blickarna var inte nådiga när en kille hostade på perrongen", FOTO: Andreas Åkesson.

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page